Make-up advies

Leer make-up advies geven als extra service

MASTERCLASS: De need-to-know basis van make-up voor(imago-)stylisten

make-up kwasten
make-up met model
leren opmaken
make-up party

Wat leer je in de module make-upadvies geven?

We gaan je niet opleiden tot visagist. Want dat is toch echt een vak apart. Maar we gaan je wel opleiden in het geven van make-upadvies. Kun je je voorstellen dat je een kleuradvies hebt gegeven en je de klant wilt laten zien hoe mooi de kleuren staan? Dát doe je met het aanbrengen van make-up in de kleuren van het advies.  Je geeft een make-upadvies voor de dagelijkse make-up en vervolgens leer je de klant het zelf te doen. Absoluut de kers op de taart (en echt een gemis als het niet wordt gedaan).

Je leert het aanbrengen van een 5 minuten make-up.  Dit is een dagelijkse make-up, bijvoorbeeld voor op het werk. Met dit advies geef je echt een praktisch advies, want de meeste vrouwen in nederland dragen niet eens zoveel make-up. Omdat ze denken dat het heel moeilijk is, veel tijd kost of omdat ze gewoon niet weten hoe ze het moeten aanbrengen. Je gaat je klant laten stralen door te laten zien hoe mooi de de juiste make-up kleuren staan.

95% van de kleuradvies-klanten draagt alleen mascara

De leidraad van de 4 seizoenen is erg nuttig gebleken om kleuren te selecteren binnen een make-up palet. Je leert de seizoenspalletten toe te passen op je klant. Je leert nuances aanbrengen, doseren en slimme trucs om te zorgen dat je jouw make-up aanpast aan het niveau van de klant. Want in ons vak is het: teveel make-up? Haal het eraf. Precies goede make-up? Oh wat mooi!

Je leert keer op keer een wauw-effect te creeren, maar er is meer. Je kunt namelijk ook zelf de make-up verkopen aan je klant als extra inkomsten. Daarom is het superbelangrijk dat je je aanpast aan het make-upniveau van de klant. Zodra ze gewend is aan make-up, komt de klant van terug voor een andere kleur. 

Tot slot leer je als BONUS een make-up workshop geven. Je leert de voorbereiding, de uitleg en de nazorg van een make-up workshop. 

LET OP: deze module is INCLUSIEF een praktijkdag.

INSTAPEIS: Behaalde module kleuradvies. 

 

gouden make-up
Klopt deze make-up bij het seizoenstype?

Je leert de volgende methoden:

Deze module is inclusief materialen

kwastenset
KWASTENSET
make-uip pakket
MAKE-UP PAKKET
paggy sage

*make-up koffer of make-up trolley is optioneel met korting aan te schaffen