Opleiding
ALLROUND IMAGO STYLIST

[DE MEEST COMPLETE OPLEIDING]
OPLEIDING TOT ALLROUND SLOW FASHION IMAGOSTYLIST

De meest complete opleiding van NL & BE

Onze allround opleiding is de meest complete opleiding van Nederland. Kleuranalyse voor alle huiden, Kledingadvies voor alle maten en gewenste stijlvoorkeuren feminien, masculien of een combinatie.

Eigen tempo & maar ook samen

Je volgt de modules in jouw eigen tempo. Soms ga je snel, soms wat langzamer, maar door de maandelijkse samenkomsten blijf je wel doorgaan. Lukt het je toch niet om bij te houden? Dan stroom je uit naar het individuele traject.

Hartelijk & warm

Onze echte kracht ligt in onze community. De docenten en medestudenten zijn hartelijk, warm en denken oprecht met je mee. We willen allemaal dat jij slaagt.

OPLEIDING ALLROUND IMAGOSTYLING

kleuradvies

COMPLETE OPLEIDING IMAGOSTYLING SLOW FASHION

We gaan het gewoon doen! De meest complete opleiding aanbieden! Op maandag 14 februari start de eerste lichting van onze
 opleiding Allround Slow Fashion Imago Stylist. Hopelijk met een  live kick-off dag, maar anders doen we de kick-off online! Daarna volg je de theorie online, heb je wekelijks een Q&A-moment voor vragen en maandelijks een samenkomdag waarin we de praktijk gaan doen.

[ALLROUND OPLEIDING] SLOW FASHION IMAGO STYLIST

Slow fashion staat voor het bewuster, slimmer en meer waarderend omgaan met een garderobe. Je leert bij ons het vak imagostylist, maar daarnaast prikkelen we je graag om na te denken over de huidige mode-industrie en de huidige manier van hoe wij omgaan met kleding. Onze opleiding bestaat uit 4 modules/thema’s

1. Module STIJL
Waarin je leert kledingadvies te geven gericht op vrouwen (alle maten!) en mannen. Vervolgens volgen een aantal praktische lessen waarin je verschillende diensten leert uit te voeren, denk daarbij aan kastchecks, capsule garderobe begeleiden en en personal shoppen. Op dit moment kun al starten met het geven van de eerste adviezen!

2. Module KLEUR
Daarna start je met het thema KLEUR.  Je begint met de basis van het geven van kleuranalyses. Voor alle prachtige huidskleuren. Ook leer je over de meer psychologische kant van kleur, zoals psychologische kleurkeuzes, kleurbehoefte en strategisch combineren.

3. Module SLOW FASHION
Je hebt een stevige basis ontwikkeld, dus het is tijd om je te prikkelen en te inspireren. In deze module ga je dieper in  op de verschillende waarden waar SLOW FASHION over gaat. Je krijgt een workshop upcycling & repareren en materiaalonderhoud. We gaan op bezoek bij een kringloopwinkel waar je leert ‘thrifting’ én we gaan naar een Kledingbibliotheek. Daarnaast zullen diverse gastdocenten je inzicht geven in hun vakgebieden en welke rol imagostylisten hier in kunnen vervullen.

De thema’s van de gastdocenten zijn:
1. ‘Sustainable Fashion en de rol voor imagostylisten’
2. ‘Binaire stereotypering binnen de styling en hoe kunnen stylisten hiermee omgaan?’  
3. The fashion industry for people of color, wat kunnen stylisten hierin betekenen?

4. Module IMPACT DAYS

De laatste lesdagen van jouw opleiding staat in het teken van jouw business. Je gaat jouw eigen business vormgeven, producten ontwikkelen, content maken en jouw business lanceren. Je spart en denkt mee met jouw mede-studenten.

materialen kledingadvies

Je krijgt het volgende:

Onze opleiding heeft de mooiste materialen

Wij zijn stiekem een beetje trots, want onze materialen zijn uniek in Nederland. 

De doeken worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier.
Je draagt met de aanschaf van onze doekenset ook nog eens bij aan een betere wereld, want al onze materialen worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier in Nederland. Onze doeken worden afgewerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die het naaivak aan het leren zijn. De doeken zijn met liefde afgewerkt en van hoogwaardige kwaliteit.

Inhoud materialenpakket

opleiding kleuranalyse lesboek
stijlboek
kleurkragen
losse kleurdoeken voor kleuradvies geven
kleurenwaaiers kleuranalyse
4 metalen testdoeken

Onze prijs voor de complete opleiding tot SLOW FASHION IMAGO STYLIST IS:

€7799,-

Onze introductieprijs is slechts €4997,- inclusief materialen*

* Prijzen zijn excl. BTW

SAMENVATTING OPLEIDING SLOW FASHION IMAGOSTYLING

Duur: gemiddeld duurt de opleiding 1 jaar + 15 samenkomdagen Lestijden: 10:00 tot +/-16:00
Studiebelasting: Ongeveer 8 uur aan opdrachten na iedere les

MODULE STIJL (mannen + vrouwen)

 • Voorbeeld stijlboek
 • Instructies om jouw stijlboek in jouw eigen huisstijl te te maken
  Stijltouw (hotpink natuurlijk)
 • Uitgebreid lesboek
 • Online lessen met uitleg, video-instructies, studie-aanwijzingen, praktische oefeningen en tussentijdse oefentoetsen. Die je voorafgaand aan een les bestudeerd
 • EXAMEN: theorie en praktijk-opdracht
 • Certificaat van de opleiding

MODULE KLEURANALYSE:

 • 4 seizoenen kleurkragen
 • 62 losse kleurdoeken voor het individuele kleuradvies
 • 4 kleurenwaaier
 • 4 metalen testdoeken
 • band, kapje en mantel
 • Uitgebreid lesboek
 • Online theorielessen met uitleg, video-instructies, studie-aanwijzingen, praktische oefeningen en tussentijdse oefentoetsen. Die je voorafgaand aan de les bestudeerd.
 •  EXAMEN: theorie en praktijk-opdracht
 • Certificaat van de opleiding
MODULE SLOW FASHION

 • 3 gastdocenten die een minderheid in Fashion een stem geven. Je willen prikkelen en inspireren.
 • Workshop upcycling & herstellen en onderhoud
 • Excursie: Kledingbibliotheek, kringloopshoppen

MODULE IMPACT DAYS

 •  Eindresultaat is een helder onderscheidende propositie, een overzicht van verschillende diensten (on- en offline), duidelijke branding en contentstrategie. 
 • Je werkt samen met jouw medestudenten aan jouw business. Je kunt sparren, vragen stellen en elkaar ondersteunen in groei.

*Alle samenkomdagen zijn inclusief verzorgde lunch. Exclusief reiskosten naar leslocatie en externe locaties.

100% Tevredenheidsgarantie

Onze opleidingen zijn met de grootste zorg samengesteld. En wij denken dat wij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Mocht je echter binnen 14 dagen besluiten dat onze opleiding niet bij jou past, dan krijg je gewoon jouw geld terug. No questions asked.

14 dagen garantie