IMPACT STYLING ACADEMY

Oefenen in de praktijk

Hoe ga jij je ontwikkelen als stylist?

Als stylist ben je nooit uitgeleerd
en leer je het meeste door te doen

Denk je misschien: een online opleiding, huh dan leer ik niets in de praktijk? Guess again! Bij ons krijg je juist heel veel praktijkmogelijkheden om veel ervaring op te doen. En dan kun je ook nog eens kiezen. Waar je meer over wilt leren of waar op dat moment jouw behoefte ligt! Kies voor de vormen waar jij je prettig bij voelt en het beste bij jou past. 

Je krijgt nadat jij je hebt ingeschreven toegang tot het online studentenplatform van ISA. Stel jezelf vooral voor aan jouw medestudenten en doe actief mee met de evenementen in de community. Deel jouw outfits of the day, mooie merken en andere inzichten die je hebt opgedaan. Maar er is meer te vinden: er is een handige evenementenkalender waarop alle activiteiten van ISA staan. Schrijf je in, doe mee en ontwikkel je als stylist. De volgende activiteiten zijn inclusief bij jouw opleiding: 

Tijdens de opleiding ga je al veel praktijkervaring opdoen. Je leert anders te kijken naar kleur en stijl door een aantal interessante ervaringsopdrachten. Daarna duik je regelmatig in jouw eigen kast, creëer je outfits voor jezelf én voor anderen. Je geeft adviezen aan modellen, gaat aan de slag met praktisch toepassen van de adviezen door kastsessies en metamorfoses. En tot slot sluit je af met een aantal portfolio-opdrachten. 

Heb je zin en behoefte om eens met medestudenten aan de slag te gaan en de docent te zien? Kom dan naar een studiedag. De studiedagen worden gegeven op onze studio in Huizen. Wij werken met zeer kleine groepen, met maximaal 6 studenten, minimaal 2 studenten. Dit is uniek en zorgt voor optimale persoonlijke begeleiding. 

We beginnen iedere studiedag met vragen beantwoorden, doorspreken en verder toelichten van de theorie en waar nodig demonstraties van de docent. Na de pauze ga je met elkaar laagdrempelig aan de slag en oefen je samen adviezen geven. 

Een studiedag verloopt ongeveer als volgt: 
9:30 – 10:00: Inloop
10:00-12:00: Inventariseren behoeftes: toelichten theorie, vragen beantwoorden en demonstraties
12:00-13:00: Pauze 
13:00-15:30: Advies oefenen met een medestudent
15:30-16:00: nabespreking

De studiedagen staan gepland op maandagen. Er is een aparte studiedag voor kleuranalyse en voor kledingstyling. In de community staan de data in de evenementenkalender en kun je met één druk op de knop inschrijven. 

In de community is er een maandelijkse challenge waarin je als stylist wordt uitgedaagd! Soms heeft de challenge te maken met jouw eigen garderobe, soms is het op je uit jouw comfortzone te laten stappen, soms heeft het te maken met een concrete portfolio-opdracht en soms heeft het te maken om jou als persoon te laten groeien en tot nieuwe inzichten te komen. De challenges zijn altijd optioneel, maar waanzinnig leuk. Je deelt natuurlijk jouw challenge in de besloten community. Applaus! 

Alle studenten van ISA worden uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de LIVE kenniswebinars over relevante ontwikkelen voor ons vak. Denk hierbij aan experts op het gebied van inclusiviteit, diversiteit, duurzaamheid, psychologie van het uiterlijk, representativiteit in de media voor bepaalde groepen en over stereotypering.  Maar ook aan Brand-presentaties waarbij je leert over de keuzes die een merk gemaakt heeft m.b.t. het maakproces. Onze experts staan open om al je vragen te beantwoorden. 

De academy-brede activiteiten

Naast de opleiding gerelateerde praktijk- en studieactiviteiten organiseert ISA ook nog academy-brede activiteiten. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor studenten en oud-studenten en zijn tot doel om jou blijvend te stimuleren om jezelf uit te dagen als stylist en je verder te blijven te ontwikkelen. 

Tijdens een portfolio-opdracht ga je aan de slag met een concrete opdracht die je binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren. Het eindresultaat leg je vast voor jouw portfolio. Afhankelijk van het thema en opdracht wordt er vooraf een online workshop gegeven door een expert. Deze portfolio-opdrachten staan los van de opleidingen. In de opleiding heb je soortgelijke opdrachten maar zijn dan gericht op het uitvoeren van de lesstof. Deze academy-brede portfolio-opdrachten zijn vrijer werk en hebben een uitdagend karakter. Je kunt je hiervoor iedere keer inschrijven. Afhankelijk van het onderwerp en expert is er een bepaalde vergoeding. 

Onze jaarlijkse excursie is een groot succes. Naast het leren over een bepaald onderwerp en bijpassende workshop is er ook tijd om met elkaar te netwerken, te inspireren en te motiveren. Bekijk vooral de foto’s van voorgaande jaren op ons Instagram-account

Wil je na jouw opleiding verder bouwen aan jouw bedrijf, en wil je dit met een groep gelijkgestemde stylisten? Kies dan voor het Innercircle-lidmaatschap. Zo blijf je actief verbonden aan de academy. De innercircle is gericht op samen groeien als ondernemer en stylist nadat je de opleiding hebt gevolgd. Lees er meer over op INNERCIRCLE

GALLERY EXCURSIE 2021: